Courgettebrood met noten

Courgettebrood bak je in ongeveer 60 minuten gaar in de oven.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 225 milliliter zonnebloemolie
  • 300 gram tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 courgette
  • 75 gram ongezouten gemengde noten, in grove stukjes gehakt
  • boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder, de baking soda, het kaneel en een snufje zout in een kom.
  3. Klop de eieren los en meng ze met het suiker en zonnebloemolie.
  4. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar.
  5. Rasp de courgette met schil en al fijn (dit kan ook in de keukenmachine).
  6. Voeg dit samen met de noten toe aan het mengsel en meng alles goed.
  7. Vet een cakeblik in met boter en verdeel het mengsel over de cakevorm.
  8. Bak het courgettebrood in ongeveer 60 minuten gaar.

Bereidingsduur

30+ minuten
Trefwoorden: