Courgetteratatouille met linzen

Deze snelle ratatouille breng je op smaak met Provençaalse kruiden.

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 2 courgettes (circa 500 gram)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 5 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • gerookte paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in 20/40 minuten gaar.
  2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.
  4. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Halveer de olijven.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de ui met de knoflook.
  7. Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper toe. Smoor de groente in 8 a 10 minuten gaar.
  8. Fruit de rest van de ui met wat paprikapoeder in de andere lepel olie. Meng dit door de uitgelekte linzen.
  9. Geef de ratatouille erbij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
500 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
25 gram
Zout
0,5 gram