De drie gezusters

Vlees is niet meer nodig met deze frisse bonensalade.

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht circa 220 gram)
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen (uitlekgewicht circa 220 gram)
  • 1 bosje radijs
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram gegrilde paprika zonder zout (koeling)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  3. Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olijfolie, azijn, de mosterd en wat peper.
  5. Laat de kidneybonen en witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Schep de sperziebonen met de dressing door de bonen.
  7. Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  8. Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren. Schep de radijs door het bonenmengsel.
  9. Was het stuk komkommer en snijd het in boogjes.
  10. Snijd de gegrilde paprika in reepjes en meng ze door de komkommer. Geef de salade er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
445 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
25 gram
Zout
0,2 gram