
Getty Images
Vlees is niet meer nodig met deze frisse bonensalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- peper
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht circa 220 gram)
- 1 kleine pot of klein blik witte bonen (uitlekgewicht circa 220 gram)
- 1 bosje radijs
- 1/2 komkommer
- 100 gram gegrilde paprika zonder zout (koeling)
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olijfolie, azijn, de mosterd en wat peper.
- Laat de kidneybonen en witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Schep de sperziebonen met de dressing door de bonen.
- Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren. Schep de radijs door het bonenmengsel.
- Was het stuk komkommer en snijd het in boogjes.
- Snijd de gegrilde paprika in reepjes en meng ze door de komkommer. Geef de salade er bij.