Getty Images
      
  Dit simpele groentegerecht staat in een mum van tijd op tafel.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 6 aardappelen
 - 2 ribkarbonades
 - peper
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 1 rode ui
 - 100 gram kerstomaatjes
 - 1 eetlepel olie
 - 250 gram doperwten, diepvries
 - 1 gedroogd chilipepertje
 - tijm
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  615kcal
          
    Eiwit 
              
  40 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  5 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
 - Bestrooi de karbonades met peper.
 - Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
 - Pel de ui en snijd hem klein.
 - Was de tomaatjes en halveer ze.
 - Fruit de ui in de olie zacht.
 - Voeg de doperwten toe en smoor ze mee tot ze gaar zijn.
 - Verkruimel het pepertje erboven.
 - Doe de tomaatjes bij de doperwten en warm het geheel goed door.
 - Maak de groente op smaak met wat tijm. Geef er het vlees en de aardappelen bij.
 
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.