
Getty Images
Dit simpele groentegerecht staat in een mum van tijd op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 rode ui
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel olie
- 250 gram doperwten, diepvries
- 1 gedroogd chilipepertje
- tijm
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Fruit de ui in de olie zacht.
- Voeg de doperwten toe en smoor ze mee tot ze gaar zijn.
- Verkruimel het pepertje erboven.
- Doe de tomaatjes bij de doperwten en warm het geheel goed door.
- Maak de groente op smaak met wat tijm. Geef er het vlees en de aardappelen bij.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.