Doperwten met rode ui en kerstomaatjes

Dit simpele groentegerecht staat in een mum van tijd op tafel.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 rode ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram doperwten, diepvries
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • tijm

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper.
  3. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  4. Pel de ui en snijd hem klein. 
  5. Was de tomaatjes en halveer ze. 
  6. Fruit de ui in de olie zacht. 
  7. Voeg de doperwten toe en smoor ze mee tot ze gaar zijn.
  8. Verkruimel het pepertje erboven.
  9. Doe de tomaatjes bij de doperwten en warm het geheel goed door. 
  10. Maak de groente op smaak met wat tijm. Geef er het vlees en de aardappelen bij.

Ingrediënten over?

Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
615 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram