Feestelijke ijstaart

Een tafel vol eters? Gezellig, maar wat ga je bereiden? Deze heerlijke ijstaart is in ieder geval een goed idee om mee af te sluiten.

Ingrediënten

  • 2 liter roomijs
  • 800 gram fruit uit de vriezer (blauwe bessen, frambozen, granaatappel, kersen, aardbei)
  • 50 gram pure chocolade (minimaal 75% cacao)
  • 50 gram boter
  • 100 gram dadels (liefst medjoul)
  • 75 gram havermout
  • 2 dl slagroom
  • Poedersuiker
  • Springvorm ø 22 cm

Bereiding

Haal het ijs en het fruit uit de vriezer, laat het ijs iets ontdooien op het aanrecht. Leg een kwart van het fruit eerst terug in de vriezer en laat de rest ontdooien. Smelt de chocolade met de boter in een kom die je in een pan met heet water hangt (au bain-marie). Snij de dadels in heel kleine stukjes. Meng de dadels met de havermout door de gesmolten boter en chocolade. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het havermoutmengsel goed glad op de bodem. Klop de slagroom stijf. Druk met een vork een deel van het ontdooide fruit plat. Meng het fruit met de slagroom door het ijs. Schep het ijs op de bodem en strijk glad aan de bovenzijde. Zet de ijstaart minimaal 2 uur in de vriezer. Haal de taart en de rest van het fruit ongeveer 30 minuten voor serveren uit de vriezer en plaats in de koelkast. Haal vlak voor serveren de taart uit de vorm. Garneer met het fruit en bestrooi met wat poedersuiker.

Tip

Ook lekker met tropisch fruit als mango, ananas en papaja.

 

Aantal personen

10

Bereidingsduur

25 minuten
Bron(nen):