Gegrilde groente met avocadodressing

Getty Images

De gegrilde groente geef je extra smaak door de avocadodressing met sinaasappelsap.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stuk pompoen
  • 1 rode ui
  • 1 kleine winterwortel
  • Stuk knolselderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • ½ avocado
  • 1 eetlepel hazelnoten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd het stuk pompoen in stukken, de ui in partjes, de wortel in plakken en de knolselderij in blokjes.
  4. Klop wat peper door de olie en meng dit door de groente. Schep de groente op de bakplaat.
  5. Grill de groente in de hete oven in 25- 30 minuten gaar. Schep de groente halverwege een keer om.
  6. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
  7. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en pureer het met het sinaasappelsap en wat sinaasappelschil tot een dressing.
  8. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  9. Verdeel de groente over 2 borden, schep de dressing er op en strooi de hazelnoten er over.

Menusuggestie

Lekker met reepjes tofu en volkorenpasta.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram volkoren spaghetti

Ingrediënten over?

Avocado: bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.

Voedingswaarden

Energie 
285kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum