Griekse visstoofpot

Getty Images

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 ons spinazie
  • 4 eetlepels olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 visbouillontabletten
  • 600 gram kabeljauw
  • 600 gram aardappeltjes
  • 100 gram olijven

Bereiding

Uien en knoflook pellen en snipperen. De olie verhitten en knoflook en ui fruiten. Spinazie en aardappelblokjes toevoegen. Tomaten, olijven, 200 ml water en visbouillon toevoegen en aan de kook brengen. Kabeljauw in stukken snijden en toevoegen. Eventueel garneren met een eitje.

Auteur