Groentetaart met polenta

Met bovenop een laagje van geraspte kaas en hüttenkäse.

Ingrediënten

  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • 120 gram polenta (maïsgries)
  • 40 gram geraspte belegen kaas 30+
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olie
  • oregano
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 3 eieren
  • 40 gram hüttenkäse

Bereiding

  1. Breng 500 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Giet al roerend met een garde de polenta bij de bouillon. Doe dit langzaam zodat er geen klontjes ontstaan. Kook de polenta onder regelmatig roeren in 10 minuten tot een dikke pap.
  3. Neem de pan van het vuur en roer er peper en de helft van de geraspte kaas door.
  4. Warm de oven voor op 200° C.
  5. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  6. Bak de prei in de olie zacht. Maak de prei op smaak met wat peper en oregano.
  7. Was de tomaatjes.
  8. Snijd de paprika’s in repen.
  9. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  10. Schep de polenta erin en strijk dit met een natte lepel glad. Schep de prei erop en verdeel de tomaatjes en paprika er over.
  11. Klop de eieren los en roer er de rest van de geraspte kaas en de hüttenkäse door. Verdeel dit over de groente.
  12. Bak de groentetaart in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten heet en goudbruin.

Materialen

  • Springvorm met doorsnee van 20 centimeter of ovenvaste schaal met 1 liter inhoud
  • Bakpapier

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
515 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,9 gram