Havermout-boekweitpannenkoekjes met appel

Getty Images

Maak je eigen gezonde pannenkoekjes met dit recept.

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 180 milliliter melk
  • 2 appels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Bereiding

  1. Schil de appel en snijd deze in dunne partjes.
  2. Maal de havermout fijn in de keukenmachine (je kunt ook havermoutmeel gebruiken) en voeg het boekweitmeel en het zout toe.
  3. Doe het ei en de melk erbij en meng alles tot een glad beslag.
  4. Voeg het bakpoeder toe.
  5. Verhit een beetje boter of olijfolie in een koekenpan. 
  6. Leg een paar partjes appel in de pan en voeg beslag toe. (Je kunt de appelpartjes ook los bakken en – met wat rozijnen – als garnering gebruiken.)
  7. Bak de appelpannenkoekjes aan weerszijden goudbruin.
  8. Garneer met kaneel en eventueel wat honing.
Auteur