IJskoffie

Getty Images

IJskoud!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 koppen sterke koffie
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels karamel- of chocoladesaus (flesje)
  • 1 dl halfvolle melk
  • 6 ijsklontjes

Bereiding

  1.     Roer de basterdsuiker door de koffie en laat de koffie helemaal koud worden.
  2.     Verdeel de koffie over 2 glazen en schenk de saus en de melk er bij.
  3.     Doe de ijsklontjes in het glas en steek er rietjes in.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in rode wijn, snijboontjes en aardappelen.
Ingrediënten over?

Melk:

Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
 

Voedingswaarden

Energie 
65kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
60 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum