
Kip met appel, kokos en kerrie
Heerlijk zachte kip met een vleugje zoet.
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 appel
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerrie
- 1 eetlepel kokosmelk
- 1/4 kippenbouillontablet met minder zout
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Was de appel en snijd hem in dunne partjes.
- Snijd de kipfilet in repen.
- Bak de kip in de olie goudbruin.
- Fruit de kerrie en de ui kort mee.
- Voeg de kokosmelk, 150 milliliter water, het stukje bouillontablet en de appel toe.
- Stoof het geheel in 10 minuten gaar. Geef er de rijst en sperziebonen bij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
540 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
70 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,2 gram
|