Kip met appel, kokos en kerrie

Heerlijk zachte kip met een vleugje zoet.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • 1/4 kippenbouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Was de appel en snijd hem in dunne partjes.
  5. Snijd de kipfilet in repen.
  6. Bak de kip in de olie goudbruin.
  7. Fruit de kerrie en de ui kort mee.
  8. Voeg de kokosmelk, 150 milliliter water, het stukje bouillontablet en de appel toe.
  9. Stoof het geheel in 10 minuten gaar. Geef er de rijst en sperziebonen bij.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
540 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram