Kruidige pilav met pijnboompitten en tofu

De speculaaskruiden geven het gerecht een winters en warm tintje.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel piment
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 150 gram tofu
  • 1 tot 2 struikjes paksoi
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de bosuitjes zacht.
  4. Voeg de rijst en wat peper toe en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
  5. Bak de tomatenpuree even mee.
  6. Voeg de specerijen, 500 milliliter water en de rozijnen toe en breng dit aan de kook. Kook de rijst in circa 20 minuten, of volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  7. Maak de paksoi schoon en snijd het in repen.
  8. Roerbak de paksoi in de hete olie beetgaar.
  9. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  10. Snijd de tofu in blokjes en schep ze door de rijst. Warm het geheel goed door. De pilavrijst moet niet te droog zijn.
  11. Strooi de pijnboompitten er over. Geef de paksoi er bij.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
590 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,3 gram