
Getty Images
Een vegetarisch macaroni met lekker veel groente en walnoten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 150 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 50 gram walnoten
- peper
- oregano
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
100 milligram
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Snijd de paprika’s in stukjes.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
- Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
- Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
- Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
- Hak de walnoten grof.
- Giet de macaroni af en meng de macaroni door de paprikasaus.
- Maak het op smaak met peper en wat oregano en strooi de walnoten er over.