
Getty Images
Abrikoos geeft de stoofschotel een verrassend zoete smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 pastinaken (ca. 300 gram)
- 1 winterwortel
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel korianderzaad
- ½ theelepel geelwortel (kurkuma, koenjit)
- 1 gedroogd pepertje
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 6 gedroogde abrikozen
- 1 grote pot of groot blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 450 gram)
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1820 milligram
Bereiding
- Schrap de pastinaken en de wortel. Snijd de groente in repen.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin het komijnzaad, het korianderzaad en de kurkuma tot het gaat geuren. Verkruimel het pepertje er boven.
- Fruit de prei kort mee.
- Voeg de pastinaak en de wortel toe met de bouillon en stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Was de abrikozen en knip of snijd ze in reepjes.
- Laat de witte bonen uitlekken. Meng de witte bonen en de abrikozen door de groente en warm het geheel goed door.