Moussaka

Grieks maar dan op z'n Hollands.

Ingrediënten

  • 400 gram vast kokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • peper
  • circa 1/2 theelepel kaneel
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 200 milliliter halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken. Bak de aubergines in de olie zacht.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  5. Bak de tartaar in een braadpan bruin en rul. Bak de ui en de knoflook mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Maak de saus op smaak met peper en kaneel.
  7. Snijd de aardappelen in plakken en schik de helft in een ovenvaste schaal. Schep de tartaar-tomatensaus er op. Dek af met de aubergines en daarna de rest van de aardappelen. 
  8. Meng de geraspte kaas met de yoghurt en verdeel dit over de aardappelen.
  9. Laat de moussaka in de hete oven in circa 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,7 gram