Pasta met noten en olijven

Lekker met een simpele sperziebonensalade.

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • 150 gram volkoren vlindermacaroni of spaghetti
  • 1 bosui
  • 2 vleestomaten
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram paranoten
  • oregano

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  3. Fruit de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie. Roer er wat azijn door en meng dit door de nog warme sperziebonen.
  4. Laat de sperziebonen afkoelen.
  5. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
  7. Was de tomaten en snijd ze klein.
  8. Snijd de olijven klein.
  9. Hak de paranoten grof.
  10. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de uienringetjes zacht.
  11. Voeg de stukjes tomaat en de olijven toe en warm dit goed door.
  12. Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Meng de noten erdoor.
  13. Maak op smaak met peper en wat oregano en geef de sperziebonensalade er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
585 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,5 gram