
Getty Images
Citroen geeft vis een frisse smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 tomaten
- ½ rood pepertje
- 1 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram koolvisfilet
- 1 citroen
- 500 gram aardappelen
- 400 gram winterwortel
- 6 sprieten bieslook
- 1 eetlepel olie
- 100 ml halfvolle melk
- peper, nootmuskaat
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel het sjalotje. Was de tomaten en het stukje peper.
- Hak het sjalotje, de tomaten en het stukje peper heel fijn.
- Schenk de margarine in een ovenvaste schaal. Leg de vis erin en schep het tomatenmengsel op de vis.
- Snijd een halve gewassen citroen in parten en schik ze om de vis.
- Laat de vis in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden.
- Maak de wortels schoon en rasp ze grof.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Maak van de geraspte wortel, bieslook, de olie en citroensap een salade.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Geef er de vis en de wortelsalade bij.