Ravioli met paddenstoelen en noten

Met een simpele salade van andijvie en radijs.

Ingrediënten

  • 1 struikje andijvie
  • 1 bosje radijs
  • 2 eetlepels olie
  • azijn
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 100 gram shiitake
  • 50 gram walnoten
  • 250 gram volkoren ravioli (zonder vlees, koelvers)
  • mespunt oregano

Bereiding

  1. Maak de andijvie en de radijs schoon. 
  2. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren. 
  3. Klop een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper. Meng de dressing door de groente.
  4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  5. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Fruit de bosuitjes zacht in de rest van de olie.
  9. Voeg de paddenstoelen toe en smoor dit al omscheppend 5 minuten.
  10. Maak het op smaak met peper en wat oregano.
  11. Meng het paddenstoelenmengsel door de uitgelekte ravioli en strooi de walnoten er over. Geef de salade er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
490 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,6 gram