
Getty Images
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram kleine aardappelen
- 4 eieren
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram spinazie
- 4 olijven
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
900 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Kook de aardappelpartjes in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
- Bak de aardappelpartjes in de hete margarine bruin.
- Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water.
- Was het bosuitje en snijd het in smalle ringen.
- Pel de eieren. Snijd 2 eieren in parten en zet ze apart.
- Halveer de andere eieren en neem de dooiers er uit.
- Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooiers door een zeef.
- Maak van de eierdooiers met de azijn, de mosterd, de olie en peper een sausje.
- Was de spinazie in een vergiet. Laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
- Halveer de olijven.
- Meng de dressing, de doperwtjes en de olijven door de spinazie.
- Strooi het gehakte eiwit er over. Geef de parten ei en de gebakken aardappelen er bij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.