Varkensvlees met olijven, spruitjes en aardappelen

Ingrediënten

  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes

Bereiding

1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper. 
2. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. 
3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. 
4. Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee met het vlees. 
5. Voeg 100 ml water, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het vlees in 30 minuten gaar.
6. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
7. Maak de spruitjes schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
8. Geef de spruitjes en de aardappelen bij het vlees.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ min
Bron(nen):
Energie
535 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,7 gram