Winterposteleinsalade

Deze winterse salade krijgt door de sinaasappel een zomers tintje.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 250 gram winterpostelein
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 2 theelepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  2. Kook de doperwtjes gaar en laat ze afkoelen.
  3. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de groente en laat het goed uitlekken.
  4. Pers een halve sinaasappel uit. Schil de rest van de sinaasappels en snijd ze in blokjes.
  5. Maak een dressing van het sinaasappelsap met de olie en peper.
  6. Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  7. Meng de doperwtjes, de blokjes sinaasappel en de dressing door de postelein.
  8. Strooi er de kappertjes over. Geef de vleesreepjes en aardappelen erbij.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Tip

Vervang de winterpostelein eventueel door in reepjes gesneden Chinese kool.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
500 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram