Witte-bonen-wortelsoep

Lekker met een stukje brood.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 winterwortels (circa 400 gram)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • 1 dunne prei
  • 1 potje of klein blik witte bonen
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein.
  3. Snijd de wortel in plakken.
  4. Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de margarine goudgeel.
  5. Voeg de plakken wortel, 250 milliliter water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de groente in 10 minuten gaar.
  6. Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  7. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  8. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  9. Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
  10. Geef er het brood bij.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
545 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
2 gram