
Getty Images
Lekker met een stukje brood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1-2 winterwortels (circa 400 gram)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/4 groentebouillontablet met minder zout
- 1 dunne prei
- 1 potje of klein blik witte bonen
- 6 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Snijd de wortel in plakken.
- Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de margarine goudgeel.
- Voeg de plakken wortel, 250 milliliter water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de groente in 10 minuten gaar.
- Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
- Geef er het brood bij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.