 
Getty Images
      
  Een vegetarisch recept waar je helemaal de blits mee maakt.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 25 gram ongezouten amandelen
- 2 volkoren wraps
Voedingswaarden
    Energie 
              
  520kcal
          
    Eiwit 
              
  15 gram
          
    Koolhydraten 
              
  50 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  25 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1100 milligram
          Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en de aubergine en de tomaten in blokjes.
- Bak de prei zacht in de olie. Voeg de aubergine en de tomaten toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Smoor de groente in 10 minuten zacht. Maak het op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel. Hak de amandelen grof.
- Verwarm de wraps in een koekenpan of in de magnetron.
- Verdeel het groentemengsel en de noten erover. Rol de wraps op.
Ingrediënten over?
Noten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Pijnboompitten zijn ongeveer 3 maanden houdbaar en amandelen ongeveer een jaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
