Heb ik een reisverzekering nodig op vakantie in Nederland?

Een reisverzekering afsluiten voordat je naar het buitenland gaat, is altijd handig. Hoe zit dat eigenlijk als je in eigen land vakantie viert?

Een reisverzekering vergoedt veel. Maar bij een vakantie in eigen land eigenlijk tè veel, want niet alle onderdelen van de reisverzekering heb je nodig. Vaak vergoeden andere verzekeringen al voldoende.

Diefstal of schade

Iedereen is zuinig op zijn spullen. Toch kan er altijd iets gestolen worden of beschadigd raken. Wanneer je in Nederland blijft, is het goed om eerst even te kijken naar je inboedelverzekering. Het kan zijn dat die standaard al je spullen vergoedt op vakantie.

Bij een buitenhuisdekking is dat sowieso het geval. Die is vaak wel duurder dan een reisverzekering. Als je speciaal voor een Nederlandse vakantie dekking wil en geen buitenhuisdekking hebt, is het dus beter om een reisverzekering af te sluiten. Let op: een reisverzekering in Nederland geeft pas dekking bij minimaal één overnachting, niet voor een dagje uit.

Zorgkosten

Als je ziek wordt op vakantie, vergoedt je eigen zorgverzekering de kosten. Een dekking voor medische kosten tijdens een vakantie in Nederland is dus overbodig.

Annulering

Iets wat zowel in Nederland als in het buitenland verstand is om af te sluiten, is een annuleringsverzekering. Annuleringskosten worden niet vergoed door een andere verzekering. In het geval van een annuleringsverzekering geldt: hoe eerder, hoe beter. De meeste verzekeraars bieden je namelijk alleen een volledige dekking als de verzekering binnen 14 dagen na boeking is afgesloten.

Paspoort wel of niet afgeven op vakantie?

Kassa

8 Comments

Door Harry (niet gecontroleerd) op zo, 26-6-2016 - 15:04

Een Nederlander wil ook werkelijk NUL risico lopen. Daar hebben ze een fortuin aan verzekeringspremie aan over. En maar hopen, dat t.z.t. de verzekeraar in het heel erg kleine lettertjes niet net een regeltje verstopt heeft, of die zo interpreteert, dat je net naast de uitkering grijpt.
Als God zelf ooit met een echte levensverzekering komt: 87 jaar en 100 dagen, zal de NL-er nog het exacte TIJDSTIP op die dag willen verzekeren.

Door ikkeweer (niet gecontroleerd) op zo, 26-6-2016 - 09:37

Volgens mij gaat het verhaal wat hierboven staat daar over.
Zou het toch eerst even doorlezen.

Door Christina (niet gecontroleerd) op za, 25-6-2016 - 20:09

Mijn reisverzekering wilde niets vergoeden ,omdat ik bij familie verbleef Toen de trein plotseling niet verder kon , werden er bussen ingezet. In het gedrang werd ik tegen de deur van de bus geduwd en is de zonnebril ,die in een etui in mijn tas zat , vernield. Dat werd niet vergoed.

Door van der Spek (niet gecontroleerd) op za, 25-6-2016 - 10:10

Volgens mij is het verhaal van de annuleringsverzekering niet helemaal compleet?
Als 2 mensen getrouwd zijn en zij boeken een reis, kunnen ze rustig een annuleringsverzekering afsluiten. Bij bepaalde omstandigheden krijg je dan het geld van en geboekte vakantie geheel of gedeeltelijk terug.
Maar........ als je niet getrouwd bent en je gaat bijvoorbeeld met een vriend of vriendin, die op een ander adres woont met vakantie dan kan er een ander beeld ontstaan. Doen zich dan omstandigheden voor, waardoor je helaas een beroep moet doen op de annuleringsverzekering,dan krijgt de ene partij wel geld terug en de ander niet! Dat heb ik wel eens gelezen. Of heb ik het mis???

Door dzjaco (niet gecontroleerd) op vr, 24-6-2016 - 19:23

Bij reis- en bagage verzekering is het wel aan te raden ook het medisch gedeelte mee te verzekeren, want als je b.v. fysiotherapie nodig en je dit niet in het ziekte verzekerings- pakket zitten, dan krijg je niets uitbetaald.

Door Lize de Jong (niet gecontroleerd) op vr, 24-6-2016 - 17:15

Misschien kunt u mij laten weten welke verzekering een Nederlandse bootvakantie dekt. Tot nu toe kunnen we er geen vinden.

Door Diane ter elst (niet gecontroleerd) op vr, 24-6-2016 - 15:56

Hoe is het dan met een vakantie, weekend bij familie of vrienden in eigen land?

Door Piet (niet gecontroleerd) op vr, 24-6-2016 - 13:42

Ga naar Oostenrijk op vakantie, en ben dan ook voor alle belangrijke gevallen verzekerd.
Heb voor de zekerheid mijn zorgverzekering gebeld, en die konden dat alleen maar beamen.