Is uw huis winterklaar? Tips voor een warm (w)interieur

Het is weer vroeg donker, de avonden worden langer, het wordt kouder buiten. De eerste vorst heeft zich al aangekondigd: we zijn meer naar binnen gericht en het is tijd voor nestdrang. Om het huis zo gezellig mogelijk te maken: de volgende tips!

  1. Kaarsen, kaarsen, kaarsen… Echte kaarsen brengen warmte en levendigheid in huis. Om uw huis winterklaar te maken, kies voor kaarsen in warme winterkleuren, zoals rood en paars, gecombineerd met crème- en vanillekleur.  Kiest u voor geurkaarsen kies dan voor wintergeuren, zoals kaneel, sinaasappel en rode appel.
  2. Sfeerverlichting. Het plaatsen van extra sfeerverlichting kan de woonkamer net een tikkeltje gezelliger maken. Staande lampen naar de muren richten kan ook een totaal ander effect geven en zal meteen zorgen voor een warmere sfeer. Als december goed begonnen is, kunt u natuurlijk ook beginnen met het plaatsen van kerstverlichting.
  3. Aaibare stoffen in plaids en kussens. Probeer uw huis winterklaar te maken met stoffen met een warme uitstraling. In de winter gaat het er niet alleen om hoe uw huis eruitziet. Minstens zo belangrijk is hoe u zich erin voelt. Vervang de lichte koele zomerstoffen door rijke, warmhoudende winterstoffen. Dat kan met accessoires zoals kussens, maar ook door gordijnen te vervangen. Voor de ramen kiest u dan bijvoorbeeld velours gordijnen voor een luxe en warme uitstraling. Op de vloer komen eventueel dikke wollen tapijten. Mocht u rieten of opengewerkte stoelen hebben, kleedt die warm aan met zachte schapenvellen. Drapeer een paar fijne of grofgebreide wollen plaids over de bank voor extra warmte. Ook prettig om lekker onder te kruipen! In de slaapkamer wordt het nu tijd voor flanellen lakens en flanellen dekbedovertrekken. Leg dekens neer voor een warm en knus gevoel aan het voeteneind.
  4. Focuspunt is de warmtebron. Mocht u in het bezit zijn van een open haard of gashaard, dan is dit uw focuspunt voor de winter.  Stapel hout zichtbaar op of koop een mooie mand om het hout in te bewaren. Probeer uw meubels om uw haard heen te stylen; dichtbij de warmtebron. Een goed boek, een glas wijn, Netflix/Videoland/Pathé Thuis en u bent helemaal klaar!
  5. Vergeet uw balkon of tuin niet. Ook al zitten we in de winter niet veel buiten, u kunt uw balkon of tuin nog steeds stylen voor de winter! Plaats (kerst) verlichting buiten zodat u niet tegen een zwart gat aan zit te kijken. Zet planten neer die in de winter groen blijven of gekleurde bessen dragen, zoals de buxus en hulst. Een vuurkorf of tuinhaard brengen extra sfeer én warmte.
  6. Tijd om te bakken. De geur van een appeltaart bijvoorbeeld, roept mooie herinneringen op. Uw reuk is sterk georiënteerd, in de winter, op goede tijden van vroeger, koester deze en breng ze terug. Het kan natuurlijk ook een heerlijke stamppot of maaltijdsoep zijn. Pak uit!
  7. En lezen… Vergeet even de hele wereld om u heen; de wintertijd is bij uitstek een tijd om eindelijk aan dat boek te beginnen waar u al het hele jaar aan wilde beginnen. Bovendien heeft u ’s avonds meer tijd om al die mooie vakantieherinneringen te rangschikken en zelf digitale of papieren fotoboeken te maken.

Veel winterplezier en vergeet af en toe niet een heerlijke wandeling buiten te maken!

2 Comments

Door ellen wolbeek (niet gecontroleerd) op di, 30-10-2018 - 16:17

buxus toevoegen als groene winterplant ????? heeft u de buxusplaag gemist?????

Door ellen wolbeek (niet gecontroleerd) op di, 30-10-2018 - 16:10

buxus toevoegen als groene winterplant ????? heeft u de buxusplaag gemist?????