Nieuwe manier om overwaarde te benutten

Met de Verzilverlening kunt u de overwaarde gebruiken om de woning veiliger en comfortabeler te maken.

De Verzilverlening van SVn is in eerste instantie bedoeld om te investeren in comfortabel en veilig wonen. Het is daarmee feitelijk een variant op de Blijverslening, die in al meer dan 80 gemeenten wordt aangeboden. Ook deze hypotheekvorm is niet in alle gemeenten beschikbaar.

Niet altijd voldoende inkomen

Ouderen hebben niet altijd voldoende inkomen hebben om een hypotheek af te sluiten, terwijl er soms wel een vermogen is. Maar dat kapitaal zit vooral in stenen. Hiervoor kan de Verzilverlening van SVn een oplossing bieden.

Betalen met ‘stenen’

De Verzilverlening is een hypothecaire lening op basis van de overwaarde van de woning. De aanvrager betaalt gedurende de looptijd geen rente en aflossing. De Verzilverlening heeft daarom geen gevolgen voor het maandelijkse besteedbare inkomen, maar zorgt wel voor de mogelijkheid om de huidige woning aan te passen. In feite wordt met ‘stenen’ betaald. De lening wordt afgelost na verkoop van de woning of overlijden.

De voordelen van de Verzilverlening

  • Veilig en comfortabel wonen ook mogelijk voor lagere inkomens.
  • Een aantrekkelijk oplossing voor senioren met overwaarde.
  • De Verzilverlening heeft geen invloed op het besteedbaar inkomen.
  • Er is geen maximale leeftijdsgrens voor het afsluiten van de Verzilverlening.

Vereniging Eigen Huis juicht de komst van de Verzilverlening toe. Directeur Rob Mulder: “We hopen dat veel gemeenten de Verzilverlening zullen omarmen. Het is een goede oplossing voor senioren met een bescheiden inkomen. Er is geen inkomenstoets, de rente is laag en wordt bij de lening bijgeschreven. De Verzilverlening voldoet daarmee aan de wensen van veel ouderen omdat de woning zonder extra maandlasten kan worden aangepast."

Bron: SVn