5x wellness vlak over de Duitse grens

Getty Images

Wellness heeft een eeuwenlange traditie in Duitsland. Je vindt hier honderden geneeskrachtige baden en andere plekken die je gezondheid bevorderen. Wij tippen deze 5 heerlijk ontspannende plekjes in het Duitse grensgebied:

Claudius Therme in Keulen

Het waren de Romeinen die hun badcultuur tweeduizend jaar geleden meenamen naar het toenmalige Germania. Claudius Therme in Keulen borduurt voort op die traditie. Het wellnesscentrum ligt op de rechteroever van de Rijn, midden in een park, met uitzicht op de rivier en de wereldberoemde Keulse Dom. Je vindt er 500 vierkante meter aan thermische baden en diverse buitenbaden met waterstralen en fonteinen. Ook zijn er sauna’s, stoombaden en de mogelijkheid om je te laten masseren. Meer informatie: www.claudius-therme.de.

Badewelt Euskirchen   

Heerlijk relaxen onder een palmboom in… Duitsland? Dat kan hoor! In Badewelt Euskirchen ten zuidwesten van Bonn groeien in het Palmenparadies maar liefst vijfhonderd echte palmen. Gasten dobberen in het 33 graden warme water of een drinken een cocktail aan de poolbar. Dit wellnesscentrum heeft bovendien maar liefst tien sauna’s, elk met een leuk thema zoals ‘bioscoop’ of ‘Weens koffiehuis’. Meer informatie: www.badewelt-euskirchen.de.

Von Euch in Meppen

Het viersterrenhotel Von Euch in Meppen, vlak over de grens bij het Drentse Emmen gelegen, is gevestigd in een historisch pand dat vroeger een kruidenierswinkel en later een herberg huisvestte. Het heeft een uitgebreide spa, waar gasten ook terecht kunnen voor ayurvedische behandelingen. Extra tip: neem je fietsen mee, want de waterrijke streek Emsland met zijn rivieren en veenmoerassen is ideaal om op twee wielen te ontdekken. Meer informatie: www.hotelvoneuch.de.

Carolus Thermen

De naam ‘Aken’ is afgeleid van het middeleeuwse woord voor ‘water’, en dat maakt duidelijk dat deze gezellige grensstad al een eeuwenlange band met kuren heeft. Historische figuren als tsaar Peter de Grote, componist Georg Friedrich Händel en zelfs beroepsverleider Casanova zochten in Aken verzachting van hun kwalen. Het water van de Carolus Thermen komt uit een officieel erkende heilzame bron, de Rosenquelle. Gasten kiezen er uit liefst acht binnen- en buitenbaden en diverse thema-saunaruimten. Er is ook een Japanse saunatuin en een ‘feminarium’, een sauna voor vrouwen. Meer informatie: www.carolus-thermen.de.

Jammertal Resort

Een groene oase in de megacity die het Roergebied vormt, is Jammertal Resort in Datteln-Ahsen op een uurtje rijden van de Nederlandse grens. Het ligt in een groot park en heeft een liefst 3500 vierkante meter groot wellnesscentrum. Dat bestaat uit bijvoorbeeld twaalf sauna’s, een natuurbuitenbad met zandstrand en een whirlpool. Wie golft, kan een balletje slaan op de huiseigen negen-holes golfbaan. Meer informatie: www.jammertal.de.

Meer informatie vind je op www.germany.travel/duitslanddichtbij

 

Auteur