Is die dure tandartsrekening aftrekbaar?

tandarts kosten aftrekbaar
Getty Images

Ik heb een tandartsverzekering tot €250 per jaar en dit jaar moet ik veel bijbetalen. Kan ik die extra kosten nog opvoeren als een extra aftrekpost bij mijn aangifte over 2022?

Misschien, want zorgkosten zijn een wat afwijkende en ingewikkelde aftrekpost die soms (gedeeltelijk) aftrekbaar is. Ten eerste is er een lijst met posten die wel en niet aftrekbaar zijn, daarna is er nog een drempel waar de kosten boven moeten komen en dan wordt er ook nog eens gekeken naar inkomen en leeftijd.


Er is dus best een kans dat deze kosten aftrekbaar zijn, al is die kans klein. We hebben de (on)mogelijkheden eerder op een rij gezet in dit artikel. Dat gaat nog over 2021, maar de bedragen zijn min of meer vergelijkbaar.

Daarnaast kunt u natuurlijk contact opnemen met de Belastingtelefoon: 0800-0543, want uiteindelijk beslissen de fiscus over uw aangifte.

Heeft u een vraag over AOW, erven en schenken, lijfrente of consumentenrecht voor de deskundigen van Plus Magazine? Hier leest u hoe u een vraag kunt stellen.
 

Auteur