Energieleveranciers mogen einddatum niet meer controleren

Sinds zaterdag 25 januari mogen energieleveranciers niet meer controleren wanneer een energiecontract afloopt. Dat heeft de rechter besloten, zo meldt vergelijkingssite Independer.

De einddatum van een contract is belangrijk bij het overstappen naar een andere energieleverancier. De nieuwe leverancier kan aan de hand van de einddatum de ingangsdatum van het nieuwe contract vaststellen. Vanaf nu dienen overstappers zelf de gewenste ingangsdatum van het nieuwe contract door te geven aan de nieuwe leverancier. De crux is natuurlijk dat de einddatum van het oude contract en de startdatum van het nieuwe contract op elkaar moeten aansluiten. Wie een foute datum doorgeeft, riskeer volgens Independer een boete die tot 250 euro kan oplopen.

Overstappers kunnen de einddatum opvragen bij de huidige energieleverancier. Ook staat die datum vermeld in de digitale omgeving.

De uitspraak van de rechter is definitief. Verschillende partijen zijn in gesprek met de Autoriteit Persoonsgegevens om tot een oplossing te komen.

Overstappen naar een andere leverancier? Gebruik onze vergelijker. https://www.plusonline.nl/vergelijken/energie-de-goedkoopste-aanbieders

 

 

 

 

 

Bron(nen):