PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Inwonende zoon: gevolgen voor AOW?

Mijn zoon ligt in scheiding en wil bij ons komen inwonen. In principe is het tijdelijk, maar het kan toch een langdurige zaak worden. Heeft het inwonen van onze zoon gevolgen voor onze AOW?

Nee. U schrijft ‘onze’ AOW, dus hoogstwaarschijnlijk woont u samen met uw echtgenoot. In dat geval ontvangt u beiden een AOW-pensioen dat 50 procent van het nettominimumloon is. Samen is dat een volledig AOW-pensioen. Daar kan niet op worden gekort.

Anders ligt het als u alleenstaand zou zijn. Een alleenstaande ontvangt namelijk 70 procent van het netto­minimumloon en bij samen­wonen wordt dat verlaagd tot 50 procent.

Zoals het er nu naar uitziet, gaat een alleenstaande AOW’er met een inwonend kind na juli 2016 als samen­woner tellen.

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 30-6-2016 - 12:01

Op de website van de svb staat volgens mij dat het ook voor alleenstaanden niet uitmaakt