Test: de beste vleesvervanger

Steeds meer mensen besluiten om minder vlees te eten. Ze kiezen bijvoorbeeld een of twee keer per week voor een vegetarische burger. In het schap van de supermarkt liggen ook steeds meer vegaburgers. De beste is...

…de Vandaag vegetarisch Burger deluxe van Albert Heijn. Dat blijkt uit een artikel in de Consumentengids. De Albert Heijn Vandaag vegetarisch Burger deluxe (€2,10, 180 gram) lijkt erg op vlees. Hij heeft een fijne structuur, aldus een van de proevers in het testpanel. Deze vegaburger is de op een na lekkerste uit de test. De FF Anders Hamburger van Marqt scoort op dit punt net iets beter.

Een minpuntje hebben de testers ook: er zit te veel zout in. De AH-burger krijgt op dit aspect een onvoldoende: 5,3. Overigens krijgen elf van de zestien geteste vegetarische burgers op dit punt een onvoldoende. De lekkerste uit de test, de vegaburger van Marqt scoort zelfs slecht op zout en verzadigd vet.

Vegan of vega

De beste vegetarische burger is niet geschikt voor veganisten, omdat er bij de bereiding scharreleiwitpoeder is gebruikt. Wie een veganistische burger wil, heeft met de Aldi Meat free days Burger (€1,60, 200 gram) de beste uit de test. Dit is ook een van de weinige vegaburgers die geen onvoldoende krijgt voor de hoeveelheid zout. Met acht euro per kilo is het bovendien een van de goedkoopste uit de test. Minpuntje is dat het smaakpanel deze veganistische burger niet meer dan een 5,6 als testoordeel geeft.

Bron(nen):