Toegangsbewijzen Primark online verkocht

In deze coronatijd kunt u een afspraak maken bij uw favoriete winkel. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Op social media uiten veel mensen hun boosheid over Primark, omdat de agenda vol zit. De reden? Veel afpraken worden gemaakt en vervolgens doorverkocht.

Als u kijkt naar het afsprakensysteem van de verschillende Primarkwinkels, ziet u dat veel beschikbare winkelmomenten inderdaad volgeboekt zijn. In Rotterdam, Amsterdam en Zaandam, Almere, Hoofddorp, Den Haag, Eindhoven, Dordrecht, Zoetermeer, Utrecht en Hilversum zijn de komende weken al helemaal op slot geboekt.

RTL Nieuws bekeek drie Facebookgroepen, waarin in elke groep de afgelopen 24 uur tientallen oproepjes werden gedaan. Hier blijkt dat er afspraken te koop worden aangeboden. Gelukkig worden deze berichten door oplettende beheerders vaak verwijderd, maar daardoor is het moeilijk te zien hoeveel afpraken er woden aangeboden.

Prijzen worden opgedreven

De vraag is veel groter dan het aanbod, en dus drijven sommigen de prijzen op. "Ik verkoop mijn reservering voor 25 euro. Zie het als een festivalticket", schrijft iemand. Ook op Marktplaats dook een advertentie op. Voor tien euro biedt iemand een winkelafspraak in Rotterdam aan. Die advertentie is inmiddels verdwenen.

De handel in winkelafspraken zorgt voor boze reacties. "Is dit echt het nieuwe normaal? Je Primarkafspraak op Marktplaats verkopen alsof het een kaartje voor de Efteling is", schrijft iemand op Facebook.

Reactie Primark:

"We zijn blij dat onze klanten zo enthousiast zijn over winkelen op afspraak bij Primark. We zijn verheugd om onze klanten weer te verwelkomen in onze winkels in Nederland. Primarkwinkels kunnen slechts een bepaald aantal mensen toelaten per afspraak. Dit is in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid. Elke afspraak is beperkt tot één persoon per boeking en geeft klanten 50 minuten om te winkelen. Helaas, als de afspraak vol is, dan is het vol."

Primark lijkt dus niets aan deze praktijken te willen - of kunnen - doen.

Bron: RTL Nieuws