Wie weet raad: aandenken aan mijn overleden vriendin

Mijn beste vriendin is overleden. We woonden vlakbij elkaar, kregen bijna tegelijkertijd een dochter en konden goed met elkaar praten. Tijdens haar wekenlange ziekbed zag ik haar dagelijks. Ik mis haar en verlang naar een aandenken. Ik zou heel graag de ketting met blauwe steen die ze altijd droeg willen hebben, maar ik durf het niet te vragen aan haar man? Wat raadt u mij aan?

Het zal hem raken

U schrijft dat u heel goed met uw vriendin kon omgaan. U hebt haar zelfs gesteund tijdens haar ziekte door dagelijks naar haar toe te gaan. Als uw verstandhouding met haar man goed is, zou het zelf weleens kunnen zijn dat uw vraag aan hem heel sympathiek overkomt. Het feit dat u graag een aandenken aan zijn overleden vrouw wil, zal hem ook zeker raken. Als ook de dochter het hiermee eens is, let niets u om deze ketting aan te nemen. Ik wens u veel succes met uw verzoek.
Elly Blom-Nuyten (80) Oosterhout

Zeer terughoudend

Omdat het heel goed mogelijk is dat ook de dochter van de overleden vriendin de ketting belangrijk vindt, zou ik zeer terughoudend zijn bij het formuleren van het verzoek. Ik denk dat ik in de vraagstelling twee elementen zou betrekken. Allereerst de vraag of de dochter ook waarde hecht aan deze ketting. Daarnaast zou ik laten weten dat de ketting uiteraard weer teruggaat naar de familie als u zelf komt te overlijden. Bij het verzoek aan de echtgenoot zou ik dan ook in het algemeen om een aandenken vragen en daarna pas de ketting aan de orde stellen.
Noor van Lijf, Enschede

Voorzichtig vragen

Ik raad u aan dit te vragen aan de man van uw beste vriendin. Ik heb namelijk zelf ook meegemaakt en de echtgenoot van mijn vriendin had daar helemaal geen probleem mee. Voorzichtig vragen, maar ik neem aan dat u dat zelf ook wel beseft.
José Bakker (69) Amsterdam

Ketting is voor dochter

ALs u zelf niet aangeeft, is de kans heel klein dat de man van uw vriendin er zelf op komt. Dus vraagt u het vooral, maar houd er rekening mee dat de ketting met blauwe steen uiteindelijk weer bij de dochter van uw vriendin terecht moet komen. Dat zult u ook moeten vastleggen.
Arja Lodder (57) Utrecht

1 Reactie

Door Heleen (niet gecontroleerd) op wo, 15-6-2016 - 11:45

25 jaar getrouwd en dan niet echt van elkaar houden ,Ik kan mij voorstellen dat je zolang gewacht hebt,tot dat de kinderen de deur uit zijn,Mijn man huidige man was drie en twintig jaar getrouwd.En werd opnieuw verliefd op mij,Het was een mooi rijd en ik denk nog vaak an onze verliefdheid terug.Nu zijn we inmiddels alweer 20 jaar getrouwd,Wij hebben ieder drie kinderen van een andere partner die al lang het huis uit zijn,Gelukkig een goed contact met ze hebben,Ik denk wel dat je jou vrouw kan uit leggen waarom je wilt gaan,Laat haar in de waarde dat jullie het toch leuk hebben gehad met de kinderen,Ook zij is 25 jaar bij je gebleven .ik wens je veel geluk,