Recept: pepernoten (ook glutenvrij)

Een heerlijk avondje!

Ingrediënten

  • 200 gram (glutenvrij) meel
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel (glutenvrije) speculaas- of koekkruiden
  • 100 gram margarine
  • Extra margarine of olie om de bakplaat in te vetten

Bereiding

  1. Vermeng het meel met de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom.   
  2. Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.   
  3. Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.   
  4. Warm intussen de oven voor op 150° C. Bestrijk de bakplaat met wat margarine of olie.   
  5. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Leg de balletjes op de ingevette bakplaat en druk ze iets plat.   
  6. Bak de pepernoten in 10-15 minuten in de oven gaar.

Aantal personen

12

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
155 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
1 gram
Zout
0 gram