Wat de slaaphouding van je huisdier zegt

Huisdieren liggen regelmatig een lekker dutje te doen. Wist je dat hun slaaphouding heel veel zegt over hun humeur?

Maarliefst 66% van de honden- en katteneigenaren slaapt wel eens met hun harige huisdier in bed, zo blijkt uit onderzoek van huisdierspecialist Itchpet.com. De manier waarop het dier slaapt in jouw aanwezigheid zegt wel iets over de relatie tussen huisdier en eigenaar.

Er zijn verschillende posities die honden en katten ’s nachts kunnen aannemen:

NAAST JE BED
Er is nog een afstand tussen jou en je huisdier. Misschien vind je het wel prettig zo? Je dier zal zich schikken naar jouw wensen.

AAN JE VOETEN
Als een hond tegen je voeten aankruipt, ben je waarschijnlijk zelf een onrustige slaper. Je hond of kat wil wel bij je liggen, maar niet zodanig dat hun eigen slaap eronder lijdt.

OPGEROLD IN JE KNIEHOLTES
Als je in de foetushouding slaapt, zijn je knieholtes een heerlijke plek voor je huisdier om te gaan slapen. Het is een teken van vertrouwen - je dier voelt zich geborgen.

KNUS ONDER DE WARME DEKEN
Huisdieren die onder de deken verdwijnen, hebben behoefte aan bescherming. Vaak zijn dit de meer nerveuze, angstige exemplaren.

TUSSEN JOU EN JE PARTNER
Viervoeters die graag tussenin liggen, willen het liefst zoveel mogelijk aandacht: van jou én je partner!

GEZELLIG ONDER JE ARM
Huisdieren die onder je arm kruipen zien graag je gezicht, en houden van het geluid van je hartslag. Dit is een heel goed teken.

LEKKER UITSTREKKEN!
Honden of katten die zich volledig naast je uitstrekken op bed en op hun buik of rug liggen, willen graag geaaid worden maar hebben geen behoefte aan de warmte van je bed en lichaam. Dit komt vaker voor in de zomer, als het al warm is.

DAT IS MIJN KUSSEN!
Pas op: je huisdier is kennelijk nogal verwend. Als ze je kussen gebruiken als rustplek, word het tijd ze op hun eigen plaats te wijzen. Tenzij je er zelf geen moeite mee hebt...

HET HELE BED VEROVERD
Jij ligt in de ochtend op het randje, terwijl je viervoeter heerlijk in het midden ligt te snurken? Dat is echt niet goed. Zorg er wel voor dat je de baas blijft over je eigen dier!

Bron: Margriet