Fietsroute de Vuursche bossen

U fietst een afwisselende route door de bossen tussen Bilthoven, Soest, Baarn en Hilversum. In het gebied rond De Vuursche ziet u vele landhuizen. Een bezoek aan Kasteel Groeneveld behoort ook tot de mogelijkheden.

In de bossen kunt u heerlijk fietsen. Op veel plekken lopen er dieren zoals runderen los, maar uiteraard vindt u hier ook herten, vossen, hazen en allerlei bijzondere vogels. In totaal heeft het ongeveer 1150 hectare aaneengesloten bos en biedt daarom veel fietsmogelijkheden.

In Lage Vuursche vindt u pannenkoekenhuizen en andere horecagelegenheden om even lekker te genieten van een onderbreking van de tocht. Lage Vuursche heeft een beschermd dorpsgezicht met enkele achttiende- en negentiende-eeuwse huizen en telt tientallen rijksmonumenten. De hervormde kerk De Stulpkerk dateert uit 1650. Prins Friso werd hier begraven. In de omgeving bevindt zich een aantal landgoederen, waaronder Kasteel Drakensteyn (in de onmiddellijke nabijheid van het dorp), Paleis Soestdijk, het landgoed Pijnenburg, de Ewijckshoeve, Landgoed Eyckenstein en Kasteel de Hooge Vuursche. Klik hier om de fietsroutekaart te bekijken.

Startpunt: Fornheselaan, Den Dolder, of NS Station Den Dolder

Knooppuntenroute

95  -  96  -  94  -  97  -  98  -  82  -  83  -  56  -  22  -  63  -  64  -  65  -  62  -  26  -  8  -  95

Bron(nen):

2 Comments

Door Lidie (niet gecontroleerd) op ma, 22-8-2016 - 01:01

Hebben net 3 dagen in die omgeving gefietst. De nummerbordjes zijn er vaak niet of slecht zichtbaar waardoor je veel verkeerd rijdt. Dan weer boven aan de lantaarnpaal, aan een naambordje van de weg/straat, of een klein paaltje laag bij de grond of aan de overkant van de straat. Of helemaal geen bordje en dan op goed geluk een straat in en na 50 meter vindt je een bordje. Zonder extra overzichtskaart zijn de routes niet op nummer te rijden.

Door Matthijs (niet gecontroleerd) op do, 4-8-2016 - 07:49

Met recht één van de mooiste stukjes Nederland. Let op: de fietsroutes volgen uitsluitend daarvoor bestemde paden. De 80 km hoge vuurscheweg is NIET bestemd voor fietsverkeer