Vier de lente met tulpen in Amsterdam

Getty Images

Zodra de tulpen bloeien, is de lente echt begonnen! En waar kun je beter genieten van onze nationale bloem dan in Amsterdam? De hele maand april zijn hier maar liefst een half miljoen tulpen te bewonderen tijdens het Tulp Festival 2016.

Ze staan op zestig plekken in de hele stad. Bekende en voor de hand liggende, zoals de - gratis toegankelijke - tulpentuin van het Rijksmuseum en de Hortus Botanicus vlakbij Artis. Maar ook minder bekende. Bijvoorbeeld vele vijfsterrenhotels, zoals het Waldorf Astoria of het Conservatorium Hotel. Een leuk excuus om daar eens ongegeneerd binnen te gluren!

Meer info

In oktober en november vorig jaar zijn er 430.000 tulpenbollen in de volle grond geplant en 70.000 tulpencomposities in potten ontworpen. Die laatste zullen op 1 april zeker bloeien, belooft de organisatie, maar wanneer de tulpen in de volle grond bloeien, hangt natuurlijk van het weer af. Op www.tulpfestival.com wordt dat bijgehouden.

Er zijn ook zes routes uitgezet om wandelend of fietsend te volgen. Daarvoor is een informatiegidsje met routekaarten uitgegeven. Er staat ook veel informatie in over de tulpensoorten en benamingen. Op www.tulpfestival.com staan de adressen waar het gidsje verkrijgbaar is.

[ITEMADVERTORIAL]

Exclusieve tips

Plus-reisredacteur Thijs Joosten woont in Amsterdam, en tipt voor u de 3 meest verrassende plekken om tijdens het Tulpfestival te bezoeken:

* Park Frankendael in de Watergraafsmeer is de enige buitenplaats die Amsterdam nog rijk is. Huize Frankendael is zondags geopend en in het koetshuis is een stijlvol restaurant (tram 9).

* Het Marineterrein op het eiland Kattenburg was vierhonderd jaar lang verboden gebied, maar wordt nu geleidelijk opengesteld en ontwikkeld tot broedplaats voor kunstenaars en start-ups. Het huis waar Vincent van Gogh een jaar woonde staat er, en natuurlijk ook het Scheepvaartmuseum (bus 48).

* De Hoftuin op de Nieuwe Herengracht is een echte geheimtip! Het is een oase in de drukke binnenstad. Je kunt er lunchen in het theehuis en de moestuin bewonderen, die als een sociale onderneming wordt gerund door de protestantse diakonie (tram of metro Waterlooplein).

Laat je verrassen met deze 35 vakantietips

Auteur