3 typisch Hollandse fietsroutes in de lente en de zomer

Getty Images

Wat is er in de warme maanden van het jaar lekkerder dan op pad gaan met de fiets? Wij selecteren drie mooie fietsroutes in Noord- en Zuid-Holland langs molens, bollenstreken en natuurgebieden.

Fietsroute Kinderdijkse molens (Zuid-Holland)

Deze fietsroute neemt je mee langs de molens van Kinderdijk: een walhalla van technologie op het gebied van waterbeheer.

Bij Kinderdijk komen de rivieren de Lek en de Noord samen. De molens van Kinderdijk zijn een fenomeen en vormen een internationaal befaamde toeristische trekpleister. De meeste molens stammen uit de periode 1738-1740. Van de 19 molens staan er acht in het voormalige waterschap Nederwaard, acht in het voormalige waterschap Oosterwaard en één in het Blokweerse deel van de Alblasserwaard. Via Bleskensgraaf en Molenaarsgraaf passeer je verschillende molens als ook de 16de-eeuwse kerk van Molenaarsgraaf. Bij Groot-Ammers sla je linksaf om langs de Lek naar Nieuw-Lekkerland te fietsen. Ook hier vind je een aantal fraaie bezienswaardigheden: de Hervormde Kerk, het gemeentehuis, een watertoren en molen De Regt. Vanaf hier fiets je terug naar Kinderdijk. [ITEMADVERTORIAL]

Klik hier voor de route

Fietsroute rondrit Texel (Noord-Holland)

Met deze route verken je Waddeneiland Texel. Na de oversteek Den Helder-Texel (20 minuutjes met de boot), kun je meteen gaan fietsen. Via weilanden en uitgestrekte duingebieden rijd je naar het unieke natuurgebied De Slufter. Onder invloed van het zoute water dat regelmatig de Slufter instroomt, komt hier veel lamsoor voor. Deze plant zorgt ervoor dat de Slufter in juli en augustus lila gekleurd is.

In het voorjaar worden de Texelse weilanden bevolkt door duizenden lammetjes en de bloeiende bollenvelden maken het lenteplaatje helemaal compleet.

Klik hier voor de route

Fietsroute bollenroute Hillegom (Zuid-Holland)

Deze mooie fietsroute voer je langs de prachtige bollenvelden van de Bollenstreek. Je passeert de Keukenhof en afhankelijk van het weer staan de bollen van half april tot half mei in bloei (narcissen en hyacinthen vaak al begin april).

In de Bollenstreek wordt geteeld op de afgegraven zandgronden achter de duinen: de geestgronden. De bollenvelden met rechte sloten en hoge duinwegen worden afgewisseld met groene lanen en oude landgoederen. In de lente is het een prachtige kleurrijke lappendeken en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Niet voor niets het meest gefotografeerde landschap van Nederland!
 
 
Auteur 
Bron 
  • Fietsen123