Fietsroute: de Keukenhof

Getty Images

Elk jaar weer is de Keukenhof een lust voor het oog, net als al die gekleurde bollenvelden in de omgeving. U kunt nu de bloemenpracht beleven per fiets!

27 km (± 1:48 ), Zuid-Holland.

Dit jaar is de Keukenhof geopend van 22 maart tot en met 13 mei. Het beroemde bloemenpark staat dit seizoen in het teken van de romantiek. Speciaal hiervoor is een mozaïek aangelegd 250 vierkante meter, met 50.000 bollen. Er zijn bloembollen gebruikt van de tulp, de muscari (beter bekend als blauwe druifjes) en krokus. Het seizoen wordt afgesloten met 'Romantiek in Keukenhof', een festival met klassieke muziek.

De fietsroute gaat verder door de bollenstreek en richting de kust: fijn om bij mooi weer nog even iets te drinken in een gezellig strandpaviljoen. Ook passeert de route de bijzondere ruïne van Teylingen. Dit voormalige kasteel was een ronde waterburcht en de ringmuur dateert uit het begin van de 13e eeuw, het woongebouw van kort daarna. Het kasteel is in de Tachtigjarige Oorlog rond 1570 zwaar beschadigd en daarna gedeeltelijk hersteld. Tegenwoordig is het een ruïne, maar zeker een bezoek waard.

De startlocatie van deze route is 2e Poellaan 42, 2161 CJ Lisse, Nederland.

Ga naar de volledige route >>

Auteur