Drie mooie knooppuntenroutes in Zeeland

Getty Images

Ga fietsen in Zeeland, hier ontmoeten water en land elkaar. Zeker voor natuurliefhebbers is Zeeland een aanrader!

In Nationaal Park de Oosterschelde is het heerlijk fietsen langs en over dijken, met een prachtig uitzicht over het water en vele vogels. Kies een van onderstaande routes om te genieten van het beste dat Zeeland te bieden heeft. De zee en mooie vergezichten zijn in Zeeland altijd dichtbij.

Route 1: Fietsroute Oosterschelde en Schouwen Duiveland (35 km)

Vanuit Renesse fietst u naar de kust, met uitzicht over de Noordzee en een fietstocht door de duinen. U rijdt vervolgens weer een stukje het binnenland in en komt aan bij de Oosterscheldekering, waar de Noordzee overgaat in de Oosterschelde. U vervolgt uw weg langs de dijk en keert vervolgens weer terug in Renesse.
U fietst langs de kust en door het duingebied Verklikkerduinen. In de middeleeuwen werd zand van bestaande duinen opgenomen en landinwaarts geblazen, zo ontstonden halfrond lopende duinen. De wind blies het zand tot aan het grondwater weg waardoor er secundaire duinvalleien ontstonden. U fietst door dit bijzondere gebied. Bij knooppunt 70 heeft u de gelegenheid een stukje de Oosterscheldekering op te fietsen.

Route 2: Fietsroute De Zak van Zuid-Beveland (39 km)

U start de route bij Hoedekenskerke SGB, het eindpunt van de Stoomtrein Goes-Borssele. Met een beetje geluk ziet u deze oude trein het station binnenrijden. De Zak van Zuid-Beveland is een natuurgebied waar veel boomdijken en fruitkwekerijen te vinden zijn. Fietsen.123 heeft door dit verkavelde landschap een prachtige fietsroute voor u uitgezet.[ITEMADVERTORIAL]

Route 3: Fietsroute Nationaal Park Oosterschelde (62 km)

De route start in Burgh Haamstede, bij de Burghsering nabij knooppunt 72. Hier kunt u uw auto eventueel ook gemakkelijk parkeren. De Oosterschelde beslaat een gebied van 37.000 hectare en is daarmee een van de grootste wateren van Zeeland. Het nationaal park de Oosterschelde is tevens het grootste nationale park van Nederland. De flora en fauna en is een must voor iedereen die van natuur houdt. Onderweg fietst u over de Oosterscheldekering. U kunt Neeltje Jans bezoeken en zult u omringd worden door het geluid van zeemeeuwen.

Auteur 
Bron 
  • Fietsen.123