PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Nostalgie: Tom Poes

Herinnert u het zich nog? Tom Poes was iedereen te slim af. Terwijl de onnozele Heer Bommel - heer van stand - in zeven sloten tegelijk liep.

Tom Poes maakte zijn debuut in de strip 'Tom Poes ontdekt het geheim der blauwe aarde'. Het verscheen vanaf 16 maart 1941 in De Telegraaf/Nieuws van de dag. De eerste zes afleveringen werden geschreven door Phiny Dick, maar ze zijn van het begin af aan getekend door Marten Toonder.

Alleen in het 153e verhaal, 'Het griffoen-ei', speelde Tom Poes geen rol. In het derde verhaal deed het personage heer Bommel zijn intrede en geleidelijk aan nam hij zelfs de hoofdrol over van Tom Poes.

Wie las Tom Poes altijd?

Op Facebook plaatsen we wekelijks nostalgisch beeldmateriaal

Reactie toevoegen