FNV stemt in met pensioenakkoord

De leden van de FNV en het ledenparlement stemmen in met het pensioenakkoord. Dat maakte bondsvoorzitter Han Busker 15 juni 2019 bekend nadat het ledenparlement van de vakbeweging in Apeldoorn had gestemd.

In de beslissing van de uitslag heeft het parlement het onlinereferendum onder de leden mee laten wegen. Van de 375.000 uitgebrachte stemmen werd ruim 75 procent uitgebracht vóór het akkoord. In totaal bracht 37 procent van de circa 1 miljoen FNV-leden een stem uit.

Pensioenen sneller geïndexeerd

Han Busker zegt verheugd te zijn over de uitslag: “Dankzij dit besluit kunnen veel mensen eerder stoppen met werken, zijn er regelingen mogelijk gemaakt voor mensen met zware beroepen en worden de pensioenen van miljoenen Nederlanders sneller geïndexeerd.”

Ook wees hij op het belang van het signaal van de 23 procent tegenstemmers. “De stem van de mensen die tegen hebben gestemd is luid en duidelijk doorgekomen en is het signaal dat we door moeten gaan met het pensioenstelsel eerlijker maken. En het eerlijker maken is wat we gaan doen.”

Bron(nen):
Trefwoorden: