Nieuwe gratis Pensioenchecker app

Nu zien wat je straks krijgt

Sinds kort is er een nieuwe gratis app waarmee je in een oogopslag kunt zien hoeveel pensioen je straks krijgt: de Pensioenchecker.

De app is gratis te downloaden via de Appstore en Google Play. Meer informatie is beschikbaar via www.pensioenchecker.org. Na inloggen met een DigiD zie je meteen het totale netto maandbedrag aan AOW en pensioen. Je ziet ook het effect van extra sparen of eerder stoppen met werken. Daarmee is de app eigenlijk een vereenvoudigde weergave van mijnpensioenoverzicht.nl

De app is een initiatief van de pensioensector die met de app hoopt meer en vooral eenvoudiger inzicht te geven in pensioenen. De belangstelling daarvoor is namelijk zeer beperkt.  De meeste mensen interesseren zich nauwelijks voor pensioen, totdat ze bijna met pensioen gaan en dan is er vaak nauwelijks nog iets aan te passen. Terwijl juist in het aanstaande nieuwe stelsel eigen verantwoordelijkheid voor het pensioen alleen maar groter wordt.

Voor gebruikers van de app kan het bedrag dat zij te zien krijgen een geruststelling zijn óf een wake-up call. De app moet werkende Nederlanders aansporen om op tijd actie te ondernemen als ze eerder willen stoppen met werken of het pensioenbedrag willen verhogen.