PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

50-plussers beslissen over pensioenen van jongeren

Fondsen komen afspraken niet na

Iedereen, jong en oud, werkt één dag in de week voor zijn of haar pensioen. Toch zijn het voornamelijk 50-plussers die beslissen over dat geld, blijkt uit onderzoek van NOS Op 3.

Geen inspraak

In het bestuur van pensioenfondsen zitten namelijk vooral mensen van boven de 50 jaar. Bijna geen enkel bestuurslid is jonger dan 40. Bij 70 procent van de grootste fondsen beslissen jongeren niet mee over wat er met hun pensioengeld gebeurt.

Tegen de afspraken

En dat terwijl pensioenfondsen in 2013 duidelijke afspraken maakten. Volgens die afspraken moet minimaal één bestuurslid onder de 40 zijn. Dat blijkt dus niet het geval.

Overzicht

Jongeren kunnen inmiddels zelf bekijken hoeveel 'leeftijdsgenoten' er in hun pensioenfonds zitten.

Bron(nen):

Reactie toevoegen