De geheime inbox van Facebook

Misschien heeft u ook wel tientallen Facebookberichten waarvan u (nog) niet op de hoogte bent. Facebook filtert namelijk alle berichten van mensen waar u niet mee bevriend bent weg uit de inbox. Die komen terecht in een 'geheime' inbox. Het is even een kwestie van weten waar u moet kijken!

Op Facebook kunt u via de inbox 'berichtverzoeken' berichten accepteren of weigeren van personen die niet uw vrienden zijn. Wat u misschien nog niet wist, is dat ook op die lijst door Facebook nog wordt gefilterd om 'spammy' berichten apart op te slaan.

Dit is vergelijkbaar met e-mails die automatisch in uw spambox belanden. Er zouden dus ongelezen berichten in uw 'geheime' inbox kunnen zitten.

Zo vindt u de berichten via de computer

Ga op Facebook naar Berichten, de tekstbalonnen die rechtsboven tussen de mannetjes en de wereldbol ingeklemd zitten. Klik onderin de lijst op Alles Weergeven.

Nu verschijnt uw reguliere inbox. De knop naast 'Recent' heet 'Berichtverzoeken'. Hier vindt u de verborgen berichten! Als u bij 'Meer' klikt op 'Gefiltert' vind u ook nog de berichten waarvan Facebook vermoedt dat het spam is. Het is de moeite waard om eens te kijken.

Op de smartphone

Heeft u Facebook Messenger?  Klik daar op de knop ‘Instellingen’. Ga naar ‘Personen’ (‘People’) en klik op ‘Berichtverzoeken’ (‘Message Requests’). Helemaal onderaan de berichten in die inbox vindt u een knop ‘Zie gefilterde verzoeken’ (‘See filtered requests’). Daar kunt u de zogenaamde ‘spam’ vinden.

Meer artikelen lezen over Facebook