Curves: complete work-out in een half uur

30 minuten fitness voor vrouwen

Niet iedere vrouw durft naar een gewone sportschool. Schaamte voor hun eigen lichaam, geloofsovertuiging of nieuwsgierige blikken van aanwezige mannen houden hen soms weg. Curves kan dan een oplossing zijn. Deze work-out duurt dertig minuten en wordt in een kleinschalige sfeer gegeven voor en door vrouwen.

Beginnen met sporten is voor veel vrouwen een hoge drempel. Het Curvesconcept werkt met persoonlijke begeleiding in kleine groepen. Vrouwen die er sporten voelen zich door de vrouwvriendelijke benaderingen op hun gemak en zijn daardoor sterk gemotiveerd.  Geen mannen,  machogedrag en strakke  pakjes, maar wel gezellig sporten onder goede begeleiding.

De training
Door een combinatie van krachttraining, cardio en stretching, traint u in een sessie van slechts 30 minuten iedere grote spiergroep. Per work-out kunt u tot wel 500 calorieën verbranden. De training is geschikt als dagelijkse work-out, maar houdt u ook in shape als u het twee tot drie keer per week doet.  

Hydraulische weerstand
De toestellen bij Curves staan opgesteld in een cirkel. Uw work-out begint zodra u instapt in het circuit. Iedere 30 seconden wisselt u van toestel, afgewisseld met herstelplankjes. Hierop loopt u in rustig tempo op de plaats om de spieren voor te bereiden op het volgende apparaat, of doet u lichte conditietraining. Na 30 minuten is uw work-out afgerond. De toestellen in het circuit werken met hydraulische weerstand die elke grote spiergroep trainen, twee spieren tegelijk. Deze zijn speciaal voor het vrouwenlichaam ontworpen.

Begeleiding
Of u nu wilt afvallen, meer energie wilt krijgen, of steviger in uw vel wilt zitten, de kracht van het Curves-circuit is volgens de deelnemers niet alleen het work-out rondje maar ook de persoonlijke begeleiding. Er zijn circuitcoaches die u aanmoedigen, motiveren en uw doelstelling in de gaten houden. Een recente aanvulling op het circuit is CurvesSmart: een extra digitale personal trainer die zorgt dat u het maximale uit de training haalt.

Trainingsschema
U krijgt een op precisie gebaseerd trainingsschema, van moment tot moment feedback en voortgangsrapporten zodat u gemotiveerd blijft. U wordt maandelijks gewogen en opgemeten om de vorderingen in de gaten te houden. U ziet het aantal verbrande calorieën en bekijkt 3D-diagrammen waarin u kunt zien hoeveel spieren u getraind heeft, en met hoeveel succes.

Curves met Zumba
Relatief nieuw is het Curves circuit met Zumbatraining. Hierbij wordt de krachttraining van Curves gecombineerd met het ritme van Zumba. Op die manier wordt het verbranden van calorieën extra plezierig.

Voor wie is het?
Curves is voor vrouwen van alle leeftijden. Beginnende en ervaren sporters, revaliderende sporters, moslimvrouwen en vrouwen die gewoon gezellig 'onder elkaar' willen sporten kunnen er terecht. Deze sport is niet gebonden aan vaste tijden: u stapt het circuit in wanneer u wilt en op een tijdstip dat u uitkomt. Bijkomend voordeel is dat u er niets voor nodig heeft, behalve makkelijk zittende sportkleding.

Sporten in het buitenland
Bent ulid bij Curves, dan hoort u tot een wereldwijde gemeenschap. Als lid mag u namelijk wereldwijd overal gratis instappen in het circuit. Zo blijft u zelfs op vakantie in Japan in vorm.

De clubs
Het Curvesconcept werd in 1992 in Texas ontwikkeld. In 2004 opende de eerste vestiging in Nederland haar deuren. Inmiddels kent ons land ruim 60 vestigingen. In de clubs sporten alleen vrouwen en ze worden door franchisers geleid. Op de officiële site kunt u zien of er een vestiging bij u in de buurt zit.

Bron(nen):
  • Curves
Trefwoorden: