Nieuwe update Google Chrome

Google Chrome is alweer toe aan update nummer 87. De browser laadt nu sneller pagina's en gebruikt minder geheugen. Alle veranderingen op een rij.

De Google Chrome-browser kreeg onlangs een update, waarmee het programma sneller op moet starten en webpagina's sneller kan openen. Ook het energie- en geheugenverbruik is verlaagd.

De browser, vanaf nu:

  • verbruikt 5x minder CPU (processor)
  • verlengt accuduur met 1,25 uur
  • start 25% sneller op
  • laadt pagina's 7% sneller

Google heeft onder meer gekeken naar hoe Chrome omgaat met tabbladen die niet actief worden gebruikt. Die eten nu minder rekenkracht van de computer op. Tegelijkertijd moeten functies als het afspelen van muziek en het ontvangen van notificaties niet door deze wijziging worden beperkt.

De toekomst

Er staan meer veranderingen op de planning. Zo is er een zoekfunctie bedacht waarmee gebruikers kunnen zoeken naar een openstaand tabblad. Een andere functie noemt Chrome Actions, waarmee het mogelijk moet worden om in de adresbalk bepaalde acties te kunnen starten, zoals het aanpassen van een wachtwoord of het verwijderen van de browsergeschiedenis. De laatste functie zijn cards, een verzameling aan webpagina's die gerelateerd zijn aan wat de gebruiker onlangs in Chrome heeft bezocht. Deze functies verschijnen in de komende weken in Chrome.

U kunt Google Chrome hier downloaden.

Bron: Tweakers