PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pas op voor nepmail over geblokkeerde creditcard

Er is een e-mail in omloop uit naam van International Card Services (ICS) die zegt dat je creditcard is geblokkeerd. Trap hier niet in, het bericht is afkomstig van oplichters.

In de phishingmail staat dat de creditcard is geblokkeerd wegens 'verdachte transacties'. Dat deed ICS zogenaamd om te voorkomen dat er geld van je rekening wordt gehaald. In werkelijkheid is het juist een truc van oplichters.

Valse link

Om de 'blokkade' op te heffen, moet je je gegevens invullen via een link. Internetcriminelen gaan vaker op deze manier te werk. Zodra ze alle gegevens binnen hebben, kunnen ze rustig hun slag slaan.

Blijf waakzaam

Phishingmails kun je vaak herkennen, bijvoorbeeld aan slecht Nederlands of een combinatie van Nederlands en Engels, zoals ook in deze mail ('uw card'). Lees hier waaraan je nepmails nog meer herkent.

Hieronder volgt de volledige e-mail.

Bron: Opgelicht