Aardappel-andijviesalade met mosterd-parmezaandressing

Goed vullende allemansvriend

aardappelsalade
delicious/Sophia van den Hoek

Aardappel is een ideaal salade-ingrediënt; het vult goed en is een allemansvriend. Maak het fris met verse kruiden en citroen, romig met kaas of mayo en pittig met chorizo en chilipeper.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes, gehalveerd
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl grove mosterd
  • sap van 1 citroen
  • schil van ½ geconfijte citroen, fijngesneden
  • 40 g bladpeterselie, fijngesneden + extra blaadjes voor erover
  • ca. 800 g andijvie (1 struik), gewassen en grof gesneden
  • 100 g radijs, in dunne plakjes

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in licht gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Rasp intussen 50 g van de Parmezaanse kaas fijn en schaaf de rest in schilfers.
  3. Mix de mayonaise, mosterd, het citroensap met de fijngesneden citroenschil en de geraspte Parmezaanse kaas tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de dressing in een ruime kom en schep om met de peterselie, krieltjes, andijvie en radijs.
  5. Verdeel de lauwwarme aardappelsalade over een grote schaal en verdeel de schilfers parmezaan erover.

Vegan tip
Dit recept is vega en glutenvrij. Voor een vegan variatie van deze salade vervang je de Parmezaanse kaas en mayonaise door vegan parmezaan en mayo.

Dit recept is afkomstig uit delicious.SALADE, met maar liefst 45 salade-recepten. Salades zijn echte kameleons en kunnen elk genre aan; klassiek of vernieuwend, van bij ons of juist uit een ander werelddeel, licht of stevig, fris of lekker lauwwarm. Inspiratie genoeg in deze delicious.special, om van salades de held van je menu te maken. delicious.SALADE is nu overal te koop of bestel je easy online.

Styling van dit recept: Annemieke Paarlberg, bereiding: Jessica Lek.

Voedingswaarden

Porties 
4
Energie 
460kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
51 gram
Vet 
20 gram
Auteur 
Bron 
  • delicious