Bleekselderijsalade met sesam

bleekselderij
Getty Images

Een snel en makkelijk hoofdgerecht dat in ongeveer 15 minuten op tafel staat. Laat het u smaken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 1 groene appel
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta, natuurvoedingswinkel)
  • +1 eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  3. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
  4. Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
  5. Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
  6. Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
  7. Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.

Menusuggestie

Lekker met vegetarische reepjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepel aardappelpuree

 

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum